Krađe u Zadru, Privlaci i Crnom, nedozvoljeno glisiranje u Dragama i Malom Ždrelcu

Jučer u ranojutarnjim satima na Gaženičkoj cesti u Zadru, nepoznati počinitelj je provalio u prostorije trgovačkog društva, odakle je otuđio novac i prijenosno računalo. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.

U vremenu od 31. srpnja do 25. kolovoza u Privlaci, nepoznati počinitelj je otuđio više građevinskih podupirača u vlasništvu trgovačkog društva.  Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe.

S ponedjeljka na utorak u Crnom, nepoznati počinitelj je iz kuće 94-godišnje vlasnice otuđio novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe.

Zatečeni u nedozvoljenom glisiranju u blizini obale

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar jučer su proveli nadzor prometa na moru u cilju sprječavanja mogućih nesreća te stradavanja kupača i ronioca, kojom prilikom su zatekli 4 plovila koja su glisirala uz obalu na udaljenosti manjoj od 300 metara.

Naime, policijske posade su jučer u 12,10 sati kod Draga u glisiranju u blizini obale zatekli 52-godišnjeg državljanina Njemačke, a u 12,35 sati 41-državljanina Poljske, poslijepodne, u 17,45 sati, u morskom prolazu Mali Ždrelac u glisiranju u blizini obale zatečen je 52-godišnji državljanin Velike Britanije, a u 19,20 sati kod otoka Karantunić 37-godišnji njemački državljanin.

Nautičari su zbog počinjenih prekršaja novčano sankcionirani po odredbama Pomorskog zakonika

I ovom prilikom pozivamo sve nautičare, ali i kupače te ronioce, na oprez i odgovorno ponašanje te poštovanje svih pravila i propisa dok su u moru kako se ne bi dogodile nesreće, posebice one s najtežim posljedicama, napominju iz PU zadarske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...