Među županije s velikim brojem oboljelih Capak svrstao i Zadarsku; “Važno je da mladi izbjegavaju kontakt sa starijima”

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak na današnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera je rekao kako u nekim županijama imamo velike brojeve – Split, Zagreb, Šibenik, Zadar i Sl. Brod. Ostale županije imaju ispod 10 novooboljelih.

“Važno je da mladi koji su bili po noćnim klubovima na moru izbjegavaju kontakt sa starijima kada se vrate. Klubovima smo uveli nekoliko mjera, i imamo vijesti s terena koje govore da je to dobro. No, ima i toga da se mladi nakon klubova presele u kafiće i restorane što nije dobro”, rekao je Capak.

Rekao je da poslije ponoći se događaju situacije u kojima se korona lakše prenosi jer se koriste opuštajuće tvari.

“Ima događaja, odlasci na svadbe iz Dalmacije u Hercegovinu jer je tamo jeftinije, i to treba izbjegavati. Mislimo okupiti šefove lokalnih stožera i dogovoriti da oni lokalno donose mjere u dogovoru sa Stožerom u smislu ograničavanja rada nekih objekata i ograničavanja obiteljskih okupljanja”, rekao je Capak.

Šef Nacionalnog stožera Davor Božinović također je upozorio na inovativne metode zaobilaženja preporuka, pa je najavio da će se donositi odluke lokalnog karaktera.

O popuštanju turizma je rekao:

“Napravili smo dobar balans da se puste određene aktivnosti za turizam, ali i za zdravlje”. Nada se da će se sezona nastaviti još nekoliko dana ili tjedana. Smatra da su mjere dobre i da se većina turista osjeća sigurno.

Božinović tvrdi da nema odluka Stožera koje su bile politički motivirane.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...