Ministrica turizma Nikolina Brnjac: “Nema dokaza da su se strani turisti zarazili na Pagu”

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je u petak kako nema dokaza da su se strani turisti zarazili na Pagu.

“Nema dokaza gdje su se turisti zarazili”, izjavila je ministrica u Dnevniku Nove TV i dodala kako se svi u turističkom sektoru striktno pridržavaju svih epidemioloških mjera.

Poručila je kako je Hrvatska prema istraživanjima sigurna destinacija.

To bih zahvalila, naglasila je, svima uključenima – epidemiolozima, struci, onima koji su uključeni u rad Stožera, graničnoj policiji, HZJZ-u, svima koji se pridržavaju epidemioloških mjera te turističkim radnicima koji su iznijeli najveći teret na svojim leđima.

Dio novca za oporavak gospodarstva od pandemije iz EU bit će uložen u turizam, rekla je Brnjac i dodala kako je šest milijardi na raspolaganju kroz instrument za oporavak i otpornost u sektoru gospodarstva.

Naglasila je i kako su uz Vir i Crikvenicu, hit destinacije u špici sezone su Rovinj, Medulin, Poreč, i Mali Lošinj. Vir ima 176.000 noćenja, Rovinj 151.000, Medulin 137.000, Crikvenica 125.000, Poreč 122.000, a Mali Lošinj 116.000 noćenja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...