Cijelo vrijeme radite krivo

Mislite da je rižu dovoljno ubaciti u lonac i pustiti da omekša? Kakva zabluda!

Pixabay/ZARAPIX
Tamni način

Jednostavna priprema ove namirnice čini je omiljenim prilogom, ali svejedno je neki ljudi pogrešno pripremaju. Evo savjeta kako rižu skuhati pravilno te iz nje izvući maksimum okusa i kvalitete.

Prepržiti pa tek onda zakuhati

Prije svega, važno je da sirovu rižu ne stavljate u hladnu vodu jer će tako ispasti gnjecava i ljepljiva. Umjesto toga, potrebno ju je prvo malo prepržiti na ulju. Vodu zasebno zakuhajte u drugom loncu pa njome prelijte rižu. Svoj prilog začinite prema ukusu i kuhajte uz povremeno miješanje dok voda ne ispari.

Važno je pripaziti i na omjer riže i vode. Dakle, na jednu šalicu riže idu dvije šalice vode. Pri kraju kuhanja dodajte malo maslaca, koji će riži dati poseban sjaj, a okus će biti puniji, javlja Net.

Ostavi komentar koristeći Facebook