Mrtav pijan sjeo za volan; 30-godišnjak u Briševu napuhao čak 2,74 promila

Proteklog vikenda (07. – 09. kolovoza 2020. godine), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 687 vozila i vozača, a poduzeli su 236 represivnih mjera.

Alkotestirana su 202 vozača, od kojih je njih 19 bilo pod utjecajem alkohola. 57 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 9 vozača je nepropisno koristilo mobitel za vrijeme vožnje, 12 vozača je vozilo bez zaštitnog pojasa, a njih 5 vozača kažnjeno je zbog nenošenja vozačke dozvole. 5 vozača vozilo je prije stjecanja prava na upravljanje.

U tom se vremenu dogodila 31 prometna nesreća u kojima su 3 osobe zadobile teške te 10 osoba lakše tjelesne ozljede.

U petak, 07. kolovoza oko 22.40 sati u Briševu, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 30-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom Ford zadarskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,74 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.

Vozač je smješten u službene prostrije policije do otrježnjenja nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje te je priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...