Načelnik Kolega o žarištu u Kalima: “Nažalost, nisu se poštovale preporuke”

Prema izvješću Županijskog stožera Civilne zaštite, na području Općine Kali danas je devet osoba zaraženo koronavirusom. O novonastaloj epidemiološkoj situaciji, oglasio se u ime lokalnog stožera načelnik općine Marko Kolega, koji je ustvrdio da je ukupno zaraženih 13 osoba.

“Radi se o jednom, definiranom žarištu, koje je brzo stavljeno pod nazor, ali su gotovo svi kontakti uskog kruga ljudi pozitivni. Nažalost još jednom se ispostavilo da se nisu u potpunosti poštivale preporuke i smjernice Nacionalnog i lokalnog stožera civilne zaštite. Kod oboljelih većinom se radi o starijoj populaciji, ali nasreću bez simptoma ili s blagim simptomima.

Hospitalizirane su dvije osobe. Epidemiološka služba obradila je sve kontakte Covida-19 pozitivnih osoba, te ovisno o potrebi poslala ih na testiranje ili u samoizolaciju. Za sve osobe koje se nalaze u samoizolaciji strogo je zabranjeno kretanje izvan mjesta samoizolacije.

U ovom trenutku još jednom apeliramo na svijest svih stanovnika Općine Kali da se drže preporuka i uputa Nacionalnog i lokalnog stožera civilne zaštite, da nose maske u zatvorenom prostoru, da se drži socijalna distanca i poštuju mjere osobne higijene i dezinfekcije.

Također Vas molimo da se suzdržite bilo kakvih većih okupljanja te da odgodite sva nepotrebna događanja i proslave.

Štiteći sebe štitimo i svoje najbliže.”

Za sve osobe koje se nalaze u samoizolaciji, a nemaju mogućnosti nabave osnovnih namirnica i potrepština, mole se da se jave Stožeru civilne zaštite Općine Kali na brojeve telefona: 098 289 283 ili 099 428 3374.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...