Nin je ostvario čak 77 posto prošlogodišnjeg prometa u privatnom smještaju

Nin je ove godine također potvrdio da je u samom vrhu hrvatskog turizma, pri čemu je u špici sezone ostvareno 77 posto prošlogodišnjeg prometa u privatnom smještaju. “Četvrtu godinu se vraćamo. More je izvrsno, čisto, nije duboko, idealno za djecu”, kaže za HRT Waldemar iz Njemačke, kojeg koronavirusa, kaže, uopće nije strah.

“Gora je situacija bila u Švedskoj, zato smo i pobjegli”, kaže Anita iz BiH.

“Vaša strana Jadrana ljepša je nego ona u Italiji, suprug je Talijan”, kaže Denise iz Njemačke. “Da, u Hrvatskoj je nekako sve mirnije”, komentira Yuhan iz Njemačke.

I dok su prije samo dva i pol mjeseca ninske ulice izgledale neobično mirne, ovih dana nadmašena su sva očekivanja. “Prvi put smo ovdje i izvrsno nam je”, kaže Madlene iz Njemačke. “Gradić po mjeri, ugodan i lijep”, komentira Anja, također iz Njemačke.

“30. 7. imali smo 71 posto turističkog prometa u privatnom smještaju, dok na današnji dan imamo čak 77 posto. Moramo biti zadovoljni, čak je to ono što nismo mogli ni sanjati”, kaže Marija Dejanović, direktorica TZ Nina.

Zadovoljni su i obrtnici, ugostitelji, a u nekim restoranima potrebno je rezervirati mjesto dan ili dva prije.

“Bolje nego što smo se nadali da bi moglo biti. Trenutno. Neće nadoknaditi izgubljene ožujak, travanj, svibanj i početak lipnja, rujan i listopad ne znamo što će još biti. Kako sad stvari stoje je super”, kaže ugostitelj Oleg Glavan.

“Krajem srpnja je nešto krenulo, početkom kolovoza… Nadamo se da će biti dobro”, kaže obrtnik Ante Ćurko. Grad je izašao u susret oslobodivši ih naknada za javne površine. “Imaju one najosnovnije troškove koje grad ima kao npr. montažu kućica, pulteva…”, kaže za HRT gradonačelnik Nina Emil Ćurko.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...