Oluje se šire Hrvatskom, pogledajte snimke: Tuča, poplavljene ulice, pijavice i munje!

Kako je najavljivano proteklih dana, u Hrvatsku je danas stigla jaka promjena vremena.

Dijelove Hrvatske već su zahvatile obilne kiše i pljuskovi s jakim naletima vjetra. Nevrijeme je prvo zahvatilo dio sjevernog Jadrana, pa Gorski kotar i Liku, odakle se širi na unutrašnjost i istok zemlje, piše Index.

U Starigradu je bilo i tuče, a jaki pljuskovi zabilježeni su i u Istri te dijelovima Dalmacije.

Grmljavinsko nevrijeme u Dubrovniku i na Viru, pijavica kod Cresa

Poslijepodne je područje grada Dubrovnika i okolicu zahvatilo grmljavinsko nevrijeme. Grmljavina je parala nebo gotovo dva sata, a kiša je padala sat vremena pa su se niz ulice podno Srđa slijevali i potoci, javlja HRT.

Zadarsko područje, posebice otok Vir, zahvatilo je nevrijeme u utorak oko 15 sati. Nakon olujnog vjetra koji je nosio luftmadrace i ručnike neopreznih turista počeo je obilan pljusak praćen jakim sjeverozapadnjakom te grmljavinom. Nevrijeme je potrajalo oko pola sata.

HRT javlja da je kod Cresa snimljena pijavica.

Požeštinu pogodilo jako nevrijeme

Obilna kiša spustila se oko 14 sad nad Požeštinom te je prema prvim informacijama palo između 20 i 40 litara kiše po metru četvornom. Uz kišu je padao i led, a zbog velike količine oborina poplavljene su pojedine gradske ulice te i ovaj puta, Vidovci, javlja Pozega.eu.

Prema informacijama iz Javne vatrogasne postrojbe grada Požege na terenu su tri ekipe koje su po dojavama građana izašle na teren i ispumpavaju vodu.

Tuča u Baškoj Vodi i Pagu uz snažan vjetar, grmljavinsko nevrijeme u Zagori

Neverina s tučom je bilo u okolici Baške Vode, a oko 17 sati nevrijeme je zahvatilo područje od Sinja do Dugopolja. U većem dijelu zemlje temperature zraka su desetak stupnjeva niže u odnosu na jučer osim u područjima koja nije zahvatila kiša, javlja Dalmacija Danas.
 

Dolazak oluje u Zadar

 

Potop na Cresu

 

Oluja u Senju

 

Nevrijeme u Biogradu

 

Iza 17 sati grmljavinsko nevrijeme prvo je zahvatilo Dugopolje, a potom se preko Mosora proširilo na Žrnovnicu i dalje prema istoku.

S obje strane Mosora bilo je jače tuče, a u Žrnovnici je padala najveća tuča posljednjih nekoliko godina. Pojedina zrna bila su do veličine teniske loptice. Srećom, takva tuča nije se dugo zadržala pa nije načinjena velika šteta u poljoprivredi.

Osim tuče, bilo je i obilne kiše. U jednom trenutnu intenzitet padanja pljuska bio je 156 litara po kvadratnom metru, pa su na ulicama nastale bujice, a rijeka Žrnovnica poprimila je smeđu boju, javila je Dalmacija Danas.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...