Općina Pašman ruši turističke rekorde; Ostvareno 96 posto lanjskog prometa!

Unatoč lošim, gotovo katastrofalnim najavama stručnjaka, Općina Pašman ruši turističke rekorde!

– Prema podacima iz sustava eVisitor, na dan 31. srpnja 2020. na području TZO Pašman boravi 4790 turista.

Od 1. do 31. srpnja ostvareno je 11.282 dolazaka, što je 96,2 posto u usporedbi s prošlom godinom, i 138.637 noćenja ili 95,3 posto u usporedbi sa prošlom godinom.

Na godišnjoj razini, od 1. siječnja do 31. srpnja 2020., ostvareno je 14.763 dolazaka, što je 93 posto u usporedbi s prošlom godinom, i 172.580 noćenja, što je 98 posto u usporedbi s lanjskom godinom.

U komercijalnom smještaju od 1. do 31. srpnja 2020. godine ostvareno je 8374 dolazaka, a to je 90 posto u usporedbi s prošlogodišnjim rezultatima, i 76.941 noćenje ili 94,2 posto u odnosu na prošlu godinu.

Najčešći gosti su obitelji s djecom i biciklisti, a prema nacionalnoj strukturi, najbrojniji su Slovenci, Hrvati i Nijemci.

– Ovi rezultati uistinu su velik uspjeh, s naglaskom na ostvarenja u komercijalnom sektoru, pogotovo ako se u obzir uzme trenutačna epidemiološka situacija. Pašman je većinom auto-destinacija obiteljskog turizma i gostiju koji se iz godine u godinu vraćaju na svoj omiljeni otok, ističe direktorica TZO Pašman Petra Perinović.

Uoči udarnog vikenda glavne turističke sezone u Hrvatskoj, zadovoljstvo ne krije ni općinski načelnik Krešimir Ćosić.

– Zadovoljni smo s dosadašnjim dijelom sezone i spremno dočekujemo naše vjerne goste u glavnoj sezoni i posezoni. Općinska uprava i Turistička zajednica za sezonu su se pripremale kao i prethodnih godina i zato nam je iznimno drago da smo spremno dočekali i ovu, po svemu posebnu sezonu koja je na početku bila vrlo neizvjesna. Ovi rezultati plod su kontinuiranog ulaganja u plaže, uređenje mjesta i prateću infrastrukturu, ali i sustavnog ulaganja u podizanje kvalitete privatnog smještaja, ugostiteljskih objekata i pratećih sadržaja. Na taj način zajedničkim snagama podižemo općinu i otok Pašman na karti uspješnih destinacija, komentirao je općinski načelnik Krešimir Ćosić te napomenuo da se većina gostiju koja posjeti Pašman barem još jednom vrati.

Pašman, poručuje, oduševljava prirodnim ljepotama, zelenilom te čistim morem i nudi potpuni odmor za dušu i tijelo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...