Pojačan je promet na cestama prema moru, kolona pred naplatom Lučko

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jankomir i Lučko vozi se usporeno, a kolona pred naplatom Lučko (A1) je oko jedan kilometar, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski auto-klub.

Na granici sa Slovenijom na ulaz se čeka od pola sata do sat i pol na Maclju, na graničnom prijelazu s Mađarskom na ulaz u Hrvatsku čeka se jedan sat, na Goričanu.

Zbog veće gustoće prometa tijekom dana povremeno će se voziti uz kraće zastoje na pojedinim dionicama autocesta – u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, nekim graničnim prijelazima te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju.

Vozače iz HAK-a pozivaju na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje prometnih propisa i ograničenja.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice na sjeverozapadu zemlje. Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u unutrašnjosti. Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola prilikom prelaska državne granice na većini su graničnih prijelaza moguća duža čekanja.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Podsjećamo da najnovije stanje na prometnicama, kako u Zadru i okolici tako i ono nacionalno, slušate u programu našeg radija, prije vijesti na puni sat na 97,2 MHz te putem DAB+ mreže nacionalno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...