Posljedice nevremena; Otrgnuta brojna plovila s veza, Županijski centar 112 zaprimio desetke poziva

U nevremenu praćenom kišom i vjetrom koje je u utorak zahvatilo veći dio Hrvatske u mnogim su gradovima poplavljene ulice, na Jadranu su otrgnuta broja plovila s veza, a vatrogasci su imali pune ruke posla na ispumpavanju vode iz kuća.

Nevrijeme je također pogodilo Dalmaciju.

Zbog olujnog nevremena u Zadarskoj županiji, Županijski centar 112 Zadar u utorak popodne zaprimio više dojava od osoba koje su se zatekle s plovilima na moru te tražile pomoć, kao i dojave o otrgnuću plovila s veza. Najviše dojava bilo je s područja Molata, Vira, Starigrada, Selina, Zaglava, Pakoštana, Bibinja i Paga te im je pružena pomoć.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zaprimljena je dojava o pijavici koja je prošla kroz zaseok Nazlići u općini Dugopolje.

Oštećeni su krovovi na šest obiteljskih kuća te je srušeno nekoliko stabala. Na mjestu događaja bili su vatrogasci koji su radili na sanaciji i policijski službenici. Prema trenutno dostupnim informacijama, nije bilo drugih većih problema na području županije osim nekoliko kratkotrajnih prekida u opskrbi električnom energijom na nekoliko lokacija, izvijestili su iz Ravnateljstva Civilne zaštite MUP-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...