Preminuo otac Danijela Subašića; Prije samo nekoliko godina roditeljima je obnovio kuću na selu, borio se kako bi im priskrbio pristojan život

Hrvatskog golmana, Danijela Subašića, koji je sjajnim obranama svojoj domovini donio svjetsko srebro iz Rusije 2018. godine, pogodila je tragična vijest – preminuo mu je otac Jovo (65).

Upravo njegov sin bio je njegov najveći ponos, a Danijelu je otac bio jedan od najvećih motiva za uspjeh kako bi njemu i svojoj majci Boji priskrbio pristojan život.

On i supruga Boja (64) prije četiri godine iz Zadra su se preselili na selo, a starinu u kojoj su živjeli s Danijelovom bakom obnovio je upravo njihov najmlađi sin, nekadašnji prvi golman Vatrenih.

Danijel je odrastao u Zadru sa majkom, ocem i dva starija brata, Milanom i Oliverom. Živjeli su u blizini igrališta Stanovi, u današnjoj Molatskoj ulici, a kad je imao 6 godina prvi je put otišao na trening.

– Nije odmah bilo rečeno da će biti golman. Ma kakvi. Tek kad je imao 10 godina igrali su neku utakmicu, golman se ozlijedio i nisu imali drugog, a Danijel je trenera Miška Paunovića pitao – treneru, mogu li ja stati na gol? I kako je stao, tako je i ostao. Izrastao je do metar i 92, rekao je za 24 sata te sjajne 2018. otac Jovo.

Kako su živjeli blizu stadiona, Jovo je davno upoznao Mladena Vrsaljka, Šiminog oca, ali i Lukinog tatu Stipu Modrića.

– Ma to su vam pravi ljudi, nema greške. Jako ih cijenim – hvalio je tada svoje prijatelje.

Isticali su koliko su ponosni na sina, na to kakav je nogometaš, a najviše na to kakav je čovjek.

– Ima čudo prijatelja, baš puno. Čim dođe to se nalazi, druži… Inače je dosta stidljiv, miran. Nikad ga neke ružne stvari koje su mu se dogodile nisu izbacile iz takta. Uvijek je bio svoj, voli to što radi… Kad dođe pa smo svi u Zadru, diže se ujutro i ide trčati. Ja mu govorim – sine, pa odmori malo. A on kaže: “Ćaća, to mi je posa, tako moram.” – ponosno nam je govorio tata Subašić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...