Promjena vremena je sve bliža, neće biti kratkotrajna kako je prije djelovalo

Već danima najavljivana promjena vremena sve je bliža i neće biti samo kratkotrajna kako je prije djelovala.

Jamačno će mnogima, osobito u unutrašnjosti, dobro doći osvježenje od utorka, povremeno i u obliku obilnijih pljuskova s grmljavinom, mjestimice i uz olujna nevremena s tučom, na Jadranu i pijavice…, kaže meteorolog Zoran Vakula za HRT.

Hrvatska danas

Postupno naoblačenje stiže sa zapada, mjestimice s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju, pri čemu će pljuskovi biti češći i intenzivniji poslijepodne i navečer.

Najviše sunčanog vremena bit će u Dalmaciji, no prema večeri poneki je pljusak moguć na sjevernom dijelu. Vjetar većinom slab, u Slavoniji povremeno umjeren jugoistočni.

Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo. Najviša temperatura zraka između 27 i 32 °C, u Dalmaciji i malo viša, prognozira Državni hidrometeorloški zavod.

Hrvatska sutra

Promjenljivo i nestabilno te svježije bit će u utorak. Povremeno pljuskovi s grmljavinom, lokalno izraženi te ponegdje praćeni tučom i prolazno pojačanim vjetrom. Vjetar većinom slab, u gorju umjeren južni, a popodne će u ostalim područjima zapuhati sjeverni i sjeveroistočni vjetar, prolazno s jakim udarima.

Na Jadranu će umjereno i jako jugo slabjeti, a krajem dana će na sjeveru jačati bura. Najniža jutarnja temperatura od 15 do 20, na Jadranu od 21 do 25. Najviša dnevna od 22 do 28, na istoku i u Dalmaciji i do 30 °C.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...