Runjić: “Sanjam o dresu Zadra, borbi za vrh regionalne lige s Crvenom zvezdom u punom Višnjiku…”

Na posudbu iz Splita u Sonik Puntamiku otišao je Lovre Runjić. U rujnu će napuniti 20 godina, a nakon toga krenuti u svoju prvu profesionalnu sezonu izvan Splita.

Lovre dolazi iz sportske obitelji, sport mu je u genima tako da mu je jedino preostalo da izabere put kojim će krenuti.

– Za ‘balun’ nisam nikako. Imam dvi live noge, ha, ha ha… Sestra Marijeta je odlična odbojkašica koja gradi profesionalnu inozemnu karijeru, mama Rina je trenirala rukomet, otac Ivica je bivši košarkaš, pa sam eto u košarci završio i ja, kazuje nam na početku razgovora Lovre.

Započeo je u školi košarke KK Trogir odakle ga današnji trener Vrijednosnica Osijek i pomoćni trener reprezentacije Hrvatske Domagoj Kujundžić povukao u kadete Splita. Brzo se nametnuo te izborio mjesto u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske i nastup na Europskom prvenstvu.

Plasmanom u ABA ligu Splićani su korigirali ambicije i započeli s rekonstrukcijom momčadi. Istovremeno je projekt razvojnog kluba Universitas stavljen u mirovanje, točnije odustalo se od nastupa u Prvoj muškoj ligi. Sve se to odrazilo i na Runjićev status. Zaključeno je da je posudba najbolje rješenje.

– Hvala Splitu! Bili su pošteni i omogućili su mi dolazak na posudbu u Sonik. Ono što je presudilo da to budu Puntamičani je činjenica da su me već ranije željeli u svojim redovima, a to znači da su nešto vidjeli u meni,  da imaju povjerenje i planove sa mnom. Kada je tako onda je sve lakše, pojašnjava Runjić.

Sonik se čini odličnim izborom. Klub je član HT Premijer lige, a Zadar grad koji osim blizine nudi i vrlo slično životno ozračjem uključujući i ono sportsko, poput Trogira i Splita.

– Mentalitet je isti, navija se za Hajduka, pijucka kava po štekatima, sve je ‘pomalo’…  Zadar kao košarkaški grad je poseban, a moja motivacija ogromna.

Lovre igra na poziciji krila, borben je i agresivan, svojim stilom igre nedvojbeno jedan od onih koji na prečac osvaja srca navijača. Zadarska publika najviše voli beskompromisne borce.

– Moram reći kako mi je želja da u životu barem jednu sezonu odigram u dresu Zadra. Ne u borbi za ostanak u ABA ligi nego u borbi za nacionalne trofeje i vrh regionalne lige s Crvenom zvezdom i to u punom Višnjiku. Zbog grada, tradicije, Tornada, sebe… To bi bio gušt.

Ambicije Sonik Puntamike su biti stabilan član elitnog razreda hrvatske košarke i uz to razvijati mlade igrače. Sve to uklapa se i u Lovrine  planove.

– Ovisim o sebi i ekipi. Želim raditi i napredovati i na kraju se vratiti u Split kao nositelj ekipe, a ne vode. Toga mi je dosta, poručio je Runjić čijim su dolaskom zadovoljni i u njegovom privremenom klubu

– KK Sonik Puntamika je uvijek otvarao vrata mladim igračima. Lovre je jedan od njih. Vjerujemo da u našem klubu može napraviti značajan iskorak u seniorskoj košarci, na zadovoljstvo svih strana uključenih u njegov dolazak, istaknuo je predsjednik zadarskog prvoligaša Mirko Jošić koji ovih dana s trenerom Hrvojem Vlašićem intenzivno radi na dovođenju novih igrača i osiguravanju mirne sezone u financijskom i sportskom smislu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...