Škifić reagirao na Radetine riječi: “Moju stručnost nikada nitko nije doveo u pitanje na tako neugodan i grub način”

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Zadar Daniel Radeta jučer se osvrnuo se na izjavu ravnatelja Lučke uprave Roberta Škifića kako Cruiser Marella Dream nije ispraznio fekalije već balastne vode u Zadarskom kanalu. Javno je zatražio njegovu ostavku.

Škifić nam se danas obratio priopćenjem u kojem tvrdi da Radeta iznosi niz neistina i uvreda na njegov račun.

Prenosimo ga u cijelosti:

U srijedu, 12. kolovoza 2020. ste na Vašem portalu objavili tekst pod naslovom: „Radeta javno zatražio ostavku Roberta Škifića: “Opravdava ispuštanje balastnih voda. U gradu s velikom pomorskom tradicijom. To je presedan!”

U tom tekstu je predsjednik Gradske organizacije SDP-a Zadar Daniel Radeta iznio niz netočnosti i uvreda na moj račun. Naime, nikada nisam rekao da je brod koji se trenutno nalazi na hladnom vezu u Luci Gaženica, Marella Dream, „ispustio balastne vode u Zadarskom kanalu”, kako navodi gospodin Radeta. Nadalje, nisam opravdavao radnje brodara, jer s njima nisam ni bio upoznat. Iz reakcije Lučke uprave Zadar koju smo jučer i Vama dostavili i koju ste objavili razvidno je da smo dobro pojasnili upravljanje infrastrukturom u luci. Sve drugo su pitanja za brodara i brodskog agenta. Ovom prilikom još jednom naglašavam da u Luci Gaženica imamo svu potrebnu infrastrukturu te da postoji koncesionar ovlašten za prikupljanje i zbrinjavanje otpadnih voda s kruzera. Da su okolnosti drugačije, moglo bi se pretpostaviti da gospodin Radeta nije upućen u upravljanje lučkom infrastrukturom, ali iz njegove je izjave vrlo jasno da ovu temu koristi isključivo za svoju političku retoriku. To, međutim, radi na način da grubo i na uvredljiv način napada mene osobno.

U mojem dugogodišnjem iskustvu u upravljanju velikim lučkim i brodograđevnim infrastrukturama moju stručnost nikada nitko nije doveo u pitanje na tako neugodan i grub način. Moram naglasiti da se pod mojim upravljanjem Luka Gaženica razvijala u skladu sa svim suvremenim standardima održivog razvoja i zaštite okoliša. To najbolje potvrđuje i uspješna priprema za prestižni međunarodni certifikat Green Port za koji se pripremamo, jer smo za njega ostvarili uvjete te očekujemo njegovo izdavanje. Takvi se certifikati mogu dobiti isključivo visoko stručnim upravljanjem i u današnje vrijeme su dokaz predanosti održivom razvoju.

Svakako, svim medijima, pa tako i novinarima Antene Zadar smo uvijek dostupni za obilazak Luke Gaženica, da se na terenu osobno uvjerite u način na koji radimo. Isto tako, spremni smo osigurati kontakte neovisnih stručnjaka koji vam mogu dati više dubinski briefing o temi upravljanja otpadnim vodama u lučkoj infrastrukturi i na moru.

Vjerujem da ćete u namjeri da Vašim čitateljima osigurate istinite i jasne informacije objaviti i ovu moju reakciju na izjave predsjednika GO SDP-a Daniela Radete.

S poštovanjem,

Robert Škifić

Ravnatelj Lučke uprave Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...