Slovenija nas uskoro stavlja na crvenu listu, tvrde da je žalosno što ćemo pooštriti mjere tek nakon 20. kolovoza

Podaci o broju zaraženih u Hrvatskoj zabrinjavaju Sloveniju iz koje stiže poruka kako bi se Hrvatska uskoro mogla naći na crvenoj listi.

Slovenija tvrdi kako im najveći broj zaraženih dolazi iz Hrvatske kamo su mnogi Slovenci otišli na ljetovanje, a turistička sezona još nije gotova.

– Te brojke trebale bi zabrinuti svakoga i, naravno, vlasti u Hrvatskoj, rekla je infektologinja Mateja Logar u emisiji 24UR Zvečer na POP TV-u.

Glasnogovornik Vlade Jelko Kacin rekao je kako treba naglasiti da se veliki broj Slovenaca ponašao vrlo odgovorno na praznicima.

– Ono što me rastužuje jest da će Hrvatska promijeniti zakon o zaraznim bolestima tek nakon 20. kolovoza, izjavio je Kacin.

Dodao je kako će turistička sezona biti gotova prije nego što taj zakon stupi na snagu tako da mjere uopće neće biti primijenjene na sezonu. Također je kazao kako se službenim brojkama iz Hrvatske mogu nadodati i ove koje su zabilježene u Sloveniji te da bi ”brojke u Hrvatskoj bile puno veće”.

Naglasio je kako Hrvatska testira mnogo manje ljudi nego Slovenija te da turisti ne vjeruju hrvatskom zdravstvenom sustavu i da se radije vraćaju na liječenje u svoju zemlju. Kacin smatra da će to imati negativne posljedice na hrvatski turizam u budućnosti. Rekao je i kako bi se Hrvatska mogla ”brzo naći na crvenoj listi” ako se dogodi da bude još više zaraze među turistima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...