Snažna eksplozija zatresla Beirut, u zrak odletilo skladište eksploziva, poginulo najmanje 30 ljudi, više od 3000 ozlijeđenih

Tisuće ljudi ozlijeđene su u eksploziji u bejrutskoj luci. Navodno je eksplodiralo skladište eksploziva, a prema riječima libanonskom ministra zdravstva najmanje je 30 poginulih i više od 3000 ranjenih.

Snažna eksplozija čula se širom grada, uzrokujući paniku u libanonskoj prijestolnici.

Stakla na prozorima popucala su na zgradama i na dućanima, a tamni dim nadvio se nad lukom.

Vjeruje se da je dio ozlijeđenih zatrpan ispod ruševina. Ulice Beiruta pune su stakla nakon eksplozije, a obližnje bolnice ne mogu primiti sve ozlijeđene jer su i same nastradale u eksploziji.

Kako javlja Reuters, libanonski ministar zdravstva potvrdio je da je u eksploziji najmanje 30 osoba poginulo, a više od 3000 ih je ozlijeđeno.

Po prvim informacijama lokalnih medija koje prenosi agencija France presse, eksplozija je rezultat incidenta u luci u Bejrutu.

Iako su neki mediji javljali da je do incidenta došlo u skladištu s vatrometom, libanonski šef policije, javlja Agencija Anadolija, do eksplozija je došlo u skladištu u kojem se čuvaju eksplozivi koji su ranije zaplijenjeni.

Izrael i Hezbollah odmah su odbacili odgovornost za eksploziju.

Do eksplozije je došlo uoči presude ubojicama bivšeg premijera Rafika Haririja. Hariri je ubijen autobombom 2005., a četvorica ubojica članovi su Hezbolaha, prenio je Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...