Statistika; U Zadru više obolijevaju žene, najviše između 20 i 29 godina, kod djece do 9 godina brojimo šest pozitivnih

Muškarci, žene i djeca podjednako se često inficiraju koronavirusom. Ipak, kažu stručnjaci, muškarci obolijevaju teže od Covida 19.

Od početka pandemije postoje pretpostavke da je razlog tomu što muškarci manje vode računa o zdravlju, kasnije odlaze kod liječnika, više puše i češće se hrane nezdravo.

Prema statističkim podacima Zavoda za javno zdravstvo, od početka epidemije na podruju Zadarske županije od koronavirusa oboljela su 93 muškarca, najviše u dobnoj skupini između 30 i 39 godina te 95 žena od kojih najviše u dobnoj skupini od 20 do 29 godina.

Najviše oboljelih na našem području, od pojave novog virusa, broji se u dobnoj skupini između 20 i 29 godina (16 muškaraca i 22 žene) te 30 i 39 godina (23 muškarca i 13 žena).

Šestero djece u dobnoj skupini od 0 do 9 godina bilo je zaraženo na našem području, tri dječaka i tri djevojčice.

Osnovnoškolaca i mladih, od 10 do 19 godina, na koronavirus je bilo pozitivno devet.

Iako stariji češće podliježu teškoj bolesti, na zadarskom području nitko iznad 90 godina nije dobio virus, a u skupini između 80 i 89 godina zarazilo se njih devetero (5 muškaraca i 4 žene).

U zadarskoj bolnici do danas su preminule dvije zaražene osobe, u travnju je umro muškarac star 88 godina, a u srpnju 83-godišnji muškarac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...