ŠVABOS Soul Food – restoran koji mijenja gastro scenu u Zadru

Već dulje vremena želim probati stvari koje su vrlo popularne u turističkim centrima Turske, Kanade, Amerike ili Njemačke poput: Kumpira, Loaded Friesa, Pulled Porka i Crispy Pork Bellya ili Corn Doga. U centru Zadra se otvorio restoran koji nudi kombinaciju svih svijetskih popularnih jela na jednom mjestu.

Mijat i njegova gospođa 15 su godina radili u Njemačkoj, no uvijek je u njima treperila ona neka iskra žudnje za domovinom i rodnim krajem, kojoj, kako se na kraju ispostavilo, nisu odoljeli već su se vratili. I neka su, bolje za gastro scenu grada. Kako doznajemo na kreaciji ŠVABOS-a se radilo preko dvije godine kako bi kreirali jedinstvenu kombinaciju jela, sasvim novih ukusa po pristupačnim cijenama.

– Željeli smo da sve bude kako treba, Kroz dvije godine pripremali smo cijeli koncept za Švabos Soul Food, savjetovali smo se s mnogo ljudi. Puno je posla i rada potrebno kako bi ovo sve što vidite bilo upravo to, no zapravo puno je stvari koji se ne vide,a potrebno ih je napraviti, govori nam o počecima rada finger bara njegov vlasnik Mijat.

Interijer je, isto kao i jelovnik zasebna , jedinstvena kreacija. Mijat i njegova supruga su stil uređenja prozvali: Industrijski mediteran u kojem im nedostaje samo još komponenta kamena kako bi bio potpun prema očekivanjima. Kod uređenja kuhinje se pozornost obračala prema tome da se hrana spremi što kvalitetnije, brže i preciznije kako bi jela izašla na vrijeme – objasnio je Mijat i u tom trenutku nam je bilo jasno odakle mu nadimak ŠVABO!

Vidi se odmah da ljudi vole i cijene hranu, a to se odražava u svakom zalogaju kojeg pripreme. Iako je meni poprilično jednostavan i lako pamtljiv, izdvojit ćemo nekoliko kombinacija koje možete naručiti, a zatim negdje sjesti u hlad i uživati u životu.

Imaju Švobasice, odnosno hrenovku omotanu sirom, umoćenu u tekuće tijesto i prženom u panadi s cornflakes mrvicama maksimalno hrskavo i sirasto. Domaći i svježe štancani pomfrit s hrskavim komadićima svinjetine ili pak pulled pork svinjetinom, kojoj treba preko 24 sata pripreme koja se sastoji od mariniranja i pečenja ne bi li bila što sočnija i mekanija za serviranje

Za one koji će ipak na kraju zbrajati kalorije i unesene nutrijente, tu su varijante s piletinom ili pak u vege i veganskoj izvedbi, a bez obzira na koje se odlučite, iako zvuči malo neobično, svakako vam preporučujemo da umjesto kojekakvog njemačkog lagera sve zalijete domaćim čajem, koji dođe kao izvrsno osvježenje na ovim paklenim vrućinama.

Google recenzija čista petica!

Nakon samo tri tjedna rada možemo reći da je promjena na gastro sceni u Zadru pozitivno prihvačena na što ukazuju i Google recenzije, Švabos je ocjenjen s čistom peticom (5.0). a svoju recenziju ostavile su čak preko 80 osoba. Sigurno se pitate : “A kako su to uspjeli?”

– Željeli smo da sve bude kako treba, kroz dvije godine pripremili smo zaseban umak za svako jelo koji savršeno veže kombinaciju priloga i mesa. Naš jelovnik je vrlo pregledan, primjera nudimo samo jedan Hamburger i to upravo onu verziju koja nam se nakon pustih proba pokazala naj ukusnijom. Naša kuhinja je opremljena kako bi se sva jela uvijek u istom izadnju reproducirala jer nam se pokazalo vrlo bitno držati normative za sve sastojke. Primjer: Dobijete hamburger jednom sa 15g kapule a drugi put sa 25g i u tom slucaju od kapule necete osjetiti niti jednu drugu komponentu okusa.

Osim što možete biti potpuno u trendu i Švabos pratiti na Facebooku i Instagramu, do njih možete dođi i pješke, jer ipak, treba potrošiti kalorije koje ćete tako bezbrižno unijeti na ovoj lokaciji, a nalaze se u Stomorici na broju 4, točnije odmah pored terase Kulta i Dišpeta.

Mi vam želimo dobar tek i svakako zakačite na društvene mreže što ste pojeli i što vas je od njihove spize uistinu zadovoljilo.

Moramo napomenuti da po kišnim danima ili zapravo bilo kojem danu kada vam se ne šeta do Švabosa, klopu možete naručiti preko svih aplikacija za ovu svrhu.

P.S. ŠVABOS se nakon dobrog starta već sad planira širiti i iz tog razloga su uvijek zainteresirani za razgovor sa motiviranim ljudima sa iskustvom u ugostiteljstvu i kuhinji. Javite se mobitelom, mailom ili jednostavno navratite u Varoš.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...