Temperature se danas penju do 36 stupnjeva; Stiže osvježenje, lakše ćemo disati

Zbog toplinskog vala i jučer je bilo vruće, a danas će biti još i toplije. Ipak, na zapadu će vrijeme biti nestabilnije uz povremene pljuskove, ali jača promjena vremena čeka nas na početku idućeg tjedna. Osim kiše i pljuskova, temperatura će osjetno sniziti.

Danas prijepodne pljuskova će biti ponegdje na sjevernom Jadranu, dok će u ostatku zemlje prevladavati sunčano. Na kopnu će tijekom jutra puhati umjeren vjetar s juga, a na moru jako i olujno jugo. Uz južinu, jutarnja temperatura bit će malo viša u odnosu na jučer.

U nastavku dana u središnjoj Hrvatskoj će biti pretežno sunčano, prema večeri nestabilnije pa će biti i ponekog pljuska. Puhat će umjeren južni vjetar, a temperatura će iznositi između 32 i 36 stupnjeva.

Slavoniju čeka sunčan i vruć kraj tjedna. Temperatura će ondje biti još malo viša te će uglavnom iznositi iznad 35 stupnjeva

Na sjevernom Jadranu i u gorju vrijeme je sve nestabilnije. Bit će kiše i pljuskova, lokalno i obilnijih. Uz to će u gorju puhati umjeren, na udare i jak južni vjetar, a na moru jako i olujno jugo koje će zatim okrenuti na jugozapadnjak. Temperatura će iznositi od 25 do 31 stupanj.

U Dalmaciji će biti sunčano i vruće, ali dojam lijepog ljetnog dana kvarit će jako, ponegdje i olujno jugo.

Temperatura mora je i dalje pogodna za kupanje, ali uz jako i olujno jugo bit će prilično valovito pa i nije najbolji dan za odlazak na plažu. UV indeks će biti uglavnom visok, a jedino na sjevernom Jadranu umjeren.

Novi tjedan kopnenim krajevima donosi novu i jaču promjenu vremena. Bit će kiše i pljuskova, lokalno i obilnijih. Stići će nam i hladniji zrak pa će se temperatura osjetno sniziti te će biti i za 10 stupnjeva niža u odnosu na danas i jučer.

I na moru će u ponedjeljak biti kiše i pljuskova, lokalno i izraženijih. Prvo će do promjene doći na sjevernom i srednjem Jadranu, a zatim do kraja dana i na jugu. Sredinom tjedna će i ondje biti sunčanije, ali i osjetno svježije, javlja Dnevnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...