Trgovkinje iz Zadra odbile nositi maske i imati dezinfekciju: “Korona ne postoji!”, vikale su djelatnicima Civilne zaštite

Iako je u Hrvatskoj na snazi odluka da svi djelatnici trgovina obavezno moraju nositi maske, svjedoci smo da se one nerijetko koriste tek pro forme, ispod brada ili se uopće ne upotrebljavaju.

Trgovci se većinom pravdaju velikim vrućinama i nemogućnosti disanja ispod zaštite osam sati dnevno. No, postoje i oni koji ovu obavezu nisu shvatili kao zakonsku regulativu, pa vođeni teorijama zavjere o nepostojanju korone, izričito odbijaju poštivati mjere.

S takvom su se situacijom u poznatom trgovačkom centru u Zadru susreli djelatnici postrojbe Civilne zaštite Grada Zadra.

Prodavačice jedne poznate trgovine unutar centra jutarnja je patrola zatekla bez maski. Nisu imale ni dezinfekciju na ulazu ili pultu. Bez ustručavanja su rekle “da korona ne postoji” i zaključile “kako nisu dužne poštivati mjere dok im to napismeno ne predočimo”. Popodne smo se vratili s drugom ekipom i iscitirali im po kojem članku zakona mogu biti kažnjene s 10 tisuća kuna. Nakon toga su odmah promijenile priču, kaže nam Mate Lukić, voditelj Civilne zaštite.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...