Tvrtka Ante Gotovine poslovanje namjerava širiti i na području ulova plave ribe

Zadarska tvrtka Pelagos net farma u suvlasništvu generala Ante Gotovine, kao veliki izvoznik tune dolazi u fokus i zbog planova koji su povezani s investicijama, koje planiraju nastavno na tvrdnje njezine Uprave da pandemija uzrokovana koronavirusom za sada nije značajno utjecaja na poslovanje. S obzirom na njihovo godišnje izvješće, čini se i da su unatoč ovoj novoj situaciji pred novim valom investicija, kojima se uz uhodani biznis s tunom u uzgajalištu Balabra u blizini Murtera, poslovanje namjerava širiti i na području ulova plave ribe.

Prema godišnjem izvješću Uprave za 2019. kojeg potpisuju predsjednik Nenad Horvat i član Uprave Leo Mandić, Pelagos net farma u 2020. nastavlja s modernizacijom poslovanja, a s ciljem povećanja efikasnosti i poboljšanja ostvarenih rezultata.

No pored novih investicija u nastavak modernizacije poslovnih procesa, planirana su i dodatna ulaganja koja se tiču kupnje novih brodova. I dok će jedan poslužiti za rad u marikulturi, drugi je specijaliziran za ulov sitne plave ribe. Iznos ulaganja o kojem je riječ u izvješću se ne specificira, pa ostaje za vidjeti u praksi tempo ulaganja kao i poveznicu s pogonom koji tvrtka već ima za preradu inćuna kapaciteta 1000 tona, piše Poslovni.

Tvrtka s respektabilnim brojem zaposlenika – 106 na kraju 2019., istodobno doseže svoje maksimalne razine dobiti, ostvarivši tako blizu 8 mil. kuna neto dobiti što predstavlja 10% rasta u odnosu na raniju godinu. Odlukom suvlasnika dobit im se ni ove godine ne isplaćuje. U 2019. realizirali su ukupne prihode koji iznose 74 mil. kuna, odnosno 35% više nego u 2018.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...