Tvrtka Ante Gotovine u plusu: U prošloj godini 8 milijuna kuna dobiti

Ante Gotovina je suvlasnike tvrtke koja se bavi uzgojem tune i inćuna. Imaju 106 zaposlenih, a prihodi im stalno rastu. Planirana su dodatna ulaganja i nove investicije u nastavak modernizacije.

Zadarska tvrtka Pelagos net farma u suvlasništvu generala Ante Gotovine dobro je poslovala u prošloj godini.

Prema godišnjem izvješću Uprave za 2019 godinu. kojeg potpisuju predsjednik Nenad Horvat i član Uprave Leo Mandić, Pelagos net farma u 2020. nastavlja s modernizacijom poslovanja.

Cilj je povećanja efikasnosti i poboljšanja ostvarenih rezultata, prenosi Poslovni dnevnik. No pored novih investicija u nastavak modernizacije poslovnih procesa, planirana su i dodatna ulaganja koja se tiču kupnje novih brodova. I dok će jedan poslužiti za rad u marikulturi, drugi je specijaliziran za ulov sitne plave ribe.

Iznos ulaganja o kojem je riječ u izvješću se ne specificira, pa ostaje za vidjeti u praksi tempo ulaganja kao i poveznicu s pogonom koji tvrtka već ima za preradu inćuna kapaciteta 1000 tona. Tvrtka s respektabilnim brojem zaposlenika – 106 na kraju 2019. godine, istodobno doseže svoje maksimalne razine dobiti, ostvarivši tako blizu 8 mil. kuna neto dobiti.

To predstavlja 10 posto rasta u odnosu na raniju godinu. Odlukom suvlasnika dobit im se ni ove godine ne isplaćuje. U 2019. godini realizirali su ukupne prihode koji iznose 74 mil. kuna, odnosno 35 posto više nego u 2018. godini.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...