U jednom zadarskom gradskom kvartu heroin “čuvao” u tlu ispod hrpe kamenja

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ove subote je ispitalo 42-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama. Riječ je o muškarcu koji je drugom dileru prodao heroin za 9 tisuća kuna u Arbanasima, nakon čega je ovaj, ugledavši policajce, bacio vrećicu i dao se u bijeg.

Postoji osnovana sumnja da je 7. kolovoza 2020. u gradskom predjelu obraslom šumom u Zadru, s ciljem daljnje preprodaje radi pribavljanja protupravne imovinske koristi, u tlu ispod hrpe kamenja skrivao oko 52 grama droge heroin upakiranog u PVC vrećicu. Osnovano se sumnja da je istog dana, oko 10,50 sati u Zadru, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi preprodajom droge, za novčani iznos od 9.000,00 kuna jednoj osobi prodao 53 grama droge heroin te da je kod sebe držao novčani iznos od 10.640 eura i 11.200,00 kuna koji potječe od preprodaje droge, stoji u dokumentu zadarskog DORH-a.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...