Tijekom srijede zamjetnije nestabilnosti moguće su diljem Hrvatske

Vakula otkrio kada bi mogla prestati ova sparina, no do tada ništa novo uz povremeni pljusak

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Znatnije promjene vremena nema ni sljedećih dana. Stoga će na Jadranu i dalje prevladavati sunčano i vruće, a u većini kopnenog područja bit će malo manje toplo, te i dalje mnogima dosta sparno, uz mjestimičnu jutarnju maglu te kasniju promjenjivu naoblaku i uglavnom poslijepodnevne pljuskove i grmljavinu, javlja Zoran Vakula za HRT.

Potkraj utorka i tijekom vjerojatno većinom svježije srijede zamjetnije nestabilnosti moguće su diljem Hrvatske, a od četvrtka do subote sve je veća vjerojatnost stabilnog, suhog, pretežno sunčanog i uglavnom vrućeg vremena.

Nedjelja većinom sunčana

Nedjelja će u Slavoniji, Baranji i Srijemu početi uz dosta oblaka, a mjestimice može pasti i malo kiše. Danju barem djelomice sunčano, a poslijepodne su mogući pljuskovi i grmljavina, lokalno i izraženiji. Najviša temperatura između 27 i 30 °C. U središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano, ali od sredine dana uz umjeren i jak razvoj oblaka ponegdje može biti pljuskova i grmljavine. Bit će vrlo toplo i sparno, a ujutro ponegdje može biti i magle, javlja u detaljnijoj prognozi po područjima za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a.

Po kotlinama gorskih krajeva takođe je ujutro moguća magla, a danju poneki pljusak s grmljavinom. Sunčanije će biti na sjevernom Jadranu, ali se poslijepodne ne može isključiti mogućnost ponekog pljuska, ponajprije u Istri i oko Učke. Uz obalu će ujutro puhati burin, danju vjetar s mora. Bit će vrlo toplo, na Jadranu i vruće.

Uz pretežno sunčano vrijeme vruće će biti i u Dalmaciji. Poslijepodne može biti jačeg razvoja oblaka uz malu vjerojatnost za poneki pljusak uglavnom u Zagori. Nakon slabe bure, zapuhat će do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar uz malo, prema otvorenome do umjereno valovito more. Pretežno sunčano bit će i na jugu Hrvatske, uz slab do umjeren jugozapadni i zapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni vjetar. Bit će vruće uz temperaturu između 30 i 33 °C, a samo manje osvježenje se može potražiti u moru čija je temperatura od 26 do 28 °C.

I dalje promjenjivo, osobito na kopnu

U prvoj polovini sljedećeg tjedna na kopnu i dalje promjenjivo i nestabilno, osobito potkraj utorka i u srijedu, uz česte pljuskove i grmljavinu koji lokalno mogu biti i izraženiji. Bit će uglavnom vrlo toplo, u ponedjeljak i vruće te sparno.

Vruće će biti i na Jadranu, pri čemu prema sredini tjedna raste vjerojatnost za lokalne pljuskove, ne samo na sjevernom dijelu nego i ponegdje u Dalmaciji. Manje osvježenje može donijeti vjetar s mora, većinom sjeverozapadni i zapadni, uz obalu jugozapadni, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Ostavi komentar koristeći Facebook