VIDEO Pijani policajci u Korlatu pretukli mladića zbog ekavice? Jedan prijetio da će izvaditi pištolj

Zadarska policija jutros je izvijestila o incidentu koji se u noći sa subote na nedjelju dogodio u Korlatu tijekom proslave blagdana Velike Gospe, a nakon kojeg su tri mladića u dobi od 33, 24 i 23 godine osumnjičena za prisilu prema službenoj osobi i prijetnju.

Naime, kako stoji u suhoparnom izvješćuu subotu, u 2:15 sati prilikom intervencije policijskih službenika povodom narušavanja javnog reda i mira, a za vrijeme postupanja prema 33-godišnjaku koji se opirao i potom vrijeđao policijske službenike, prišli su im 24-godišnjak i 23-godišnjak te odgurivali i tukli rukama policajce nakon čega su se udaljili, dok je 33-godišnjak uz uporabu prisile priveden u prostorije policije“.

Prisile je u ovom slučaju svakako bilo, kao i alkohola, no ne toliko u krvi mladića, koliko u organizmu policijskih službenika koji su, kako nam je ispričala sestra privedenog 23-godišnjaka, smjenu proveli za šankom na kojem je radila. Kako nam kaže djevojka L.Ž., policajci su bili u vidno alkoholiziranom stanju, a to potvrđuje i video snimka koju je snimio njezin brat koji je priveden dan kasnije. Nadalje, djevojka ne opovrgava da je njezin prijatelj, 33-godišnjak, također bio pijan, no smatra da je onakvo postupanje dvojice policajaca, koji su alkohol konzumirali od 21 do 2 sata ujutro, bilo nepotrebno.

Nakon što je fešta završila i muzika se ugasila, nekoliko nas sjelo je na obližnji zidić. Nikog nismo uznemiravali ni galamili. Došli su policajci i od prijatelja (33-godišnjaka iz izvješća) tražili osobnu iskaznicu. Istina je da je moj prijatelj bio pijan, no kada su prolazili čuli su da on priča ekavicom i mislim da je sve eskaliralo upravo zbog toga. Nakon što im je odbio dati osobnu počeli su vikati, a nakon što ih je on pitao broj značke podivljali su i počeli ga tući kao što se vidi na snimci. Kada su shvatili da su snimljeni, jedan od policajaca je počeo vikati da će izvaditi pištolj, priča djevojka.

Kako nastavlja, u pomoć policajcima stigli su kolege iz interventne policije, a koji su kako kaže, i sami vidjeli da su policajci pijani. Po njezinog brata došli su ujutro. Iako ni na koji način nije sudjelovao u sukobu, kao ni 24-godišnjak koji je također priveden, jedan od alkoholiziranih predstavnika zakona tvrdio je da ga je udario nogom u leđa što fizički nije bilo izvedivo budući da je, kako kaže djevojka, on cijelo vrijeme stajao ispred policajca.

Policajac je pokazivao tragove krvi na majici otpužujući mog brata da ga je udario, ali to je bila krv mog prijatelja kojeg su pretukli na podu, priča L.Ž.

Osim mamurluka, nije poznato kakve će posljedice snositi pijani policajci budući da čekamo očitovanje zadarske policije, no jedno je sigurno – za feštu u Korlatu još će se čuti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...