VIDEO Tri požara spojila su se u jedan; Ušalj, Sali: “Gasili smo i bižali od udara munja i gromova!”

Grmljavinsko nevrijeme, potvrdio nam je jutros Boris Jović, zamjenik zapovjednika JVP Zadar, uzrokovalo je velik požar na Dugom otoku.

Jurica Ušalj, zapovjednik DVD-a Sali pobliže nam je opisao kako je izgledala akcija savladavanja vatrene stihije u Telašćici.

Počelo je sinoć oko 20 sati. Grmljavinsko nevrijeme koje nije bilo praćeno kišom na nepristupačnom je terenu izazvalo čak tri požara koji su se vrlo brzo spojili u jedan. Nastradalo je nisko raslinje, masline i nešto borove šume, priča Jurica, izmučen od noćašnje munjevite borbe.

U neposrednoj blizini vatre smješteno je nekoliko objekata koji su uspješno obranjeni.

Požar su gasila 44 vatrogasca i 10 vozila. Bilo je teško, jer stalno smo bižali od nevremena i pazili da netko od nas ne nastrada od munja i gromova. Nekoliko je kuća bilo ugroženo, jedna je na samo deset metara od požarišta, druga na trideset, ostale nešto dalje. Borili smo se do 1 sat iza ponoći, kazuje hrabri zapovjednik lokalnog DVD-a.

Stranica “Vatrogasci – oni su naši heroji” objavila je video zapis požara koji se velikom silinom širio zbog jakih udara vjetra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...