Zabranjeni party brodovi, posjete staračkim domovima…; Od danas na snazi mjere za Zadarsku županiju

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske prihvatio je prijedlog Stožera Zadarske županije o uvođenju nužnih epidemioloških mjera.

Mjere se uvode za područje Zadarske županije u trajanju od 14 dana.

Nužne epidemiološke mjere su:

- na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba

- zabranjuju se održavanja organiziranih zabavnih okupljanja na brodovima

- zabranjuju se posjeti domovima za starije.

Zadužuju se stožeri jedinica lokalne samouprave za pojačani nadzor pridržavanja propisanih epidemioloških mjera.

Ova Odluka primjenjuje se od 29. kolovoza 2020. godine.

U Hrvatskoj je jučer bilo 357 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Imamo 2560 aktivnih. U protekla 24 preminule su tri osobe. Preminuli su u Zadru, Vinkovcima i Splitu. U samoizolaciji je 8770 osoba.

Šef Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Davor Božinović na konferenciji za novinare jučer je rekao da već imaju spremne odluke o novim mjerama koje su temeljene na prijedlozima županijskih stožera.

Za područje Zadarske, Brodsko-posavske, Dubrovačko-neretvanske i Međimurske županije odluke su spremne, a u pripremi je Varaždinska županija", rekao je Božinović i pojasnio na što se mjere odnose:

"Odnosit će se na uglavnom okupljanja, ali svatko ima svoje probleme ovisno o djelatnosti pa uvažavamo specifičnosti. Mjere obuhvaćaju ograničavanje prisutnosti osoba na svadbama do 50, privatne proslave do 20 osoba, sahrane do 50 osoba, pojačanu obvezu pridržavanja svih epidemioloških mjera za društvena okupljanja, tu su i mise i izložbe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...