Zadarska bolnica se reorganizirala i nabavila aparat za testiranje; “Želimo rasteretiti Zavod”

Nakon dugo vremena i 26 novih slučaja zaraze u posljednja 24 sata, u Zadru je danas održana konferencija za medije Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Kako je rekao ravnatelj OB Zadar, Željko Čulina, bolnica je opet aktivirala dva covid odjela. Trenutno je tamo 19 pacijenata.

Bolnica Zadar se prošli tjedan reorganizirala što se tiče samog rada budući da je svaki dan bio sve veći broj pozitivnih pacijenata i morali smo se prilagoditi. Iz tog razloga smo Odjel otorinolaringologije ponovno otvorili za pacijente s težom slikom, a oni pacijenti koji imaju najtežu sliku idu u covid JIL.

Ovaj trenu u OB Zadar na covid JIL na respiratoru su tri pacijenta, a hospitalizirano je 16 pacijenata koji su na covid 2.

Kako imamo sve više pozitivnih osoba tako se javlja i sve više onih koji imaju simptome i postoji potreba za njihovim liječenjem, rekao je Čulina.

Što se tiče situacije u OB Zadar, trenutno je 15 djelatnika u samoizolaciji, od toga sedam liječnika, sedam medicinskih sestara i jedan administrativni djelatnik.

Sve je veća potreba za testiranjem, kako ste i čuli, jučer je u županiji uzeto 250 testova. Naša želja je da testiramo još više i da ti nalazi budu što prije dostupni. Iz tog razloga smo nabavili jedan uređaj, i od današnjeg dana u bolnici se vrši testiranje, oko 60 testova dnevno kako bismo rasteretili Zavod, rekao je Čulina.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...