Zadarska policija izdala upozorenje zbog poziva iz Tunisa i objasnila o čemu se radi

Na području PU zadarske, jučer i danas policija je zaprimila nekoliko dojava zabrinutih građana koji su na svoje mobilne uređaje i adrese elektroničke pošte zaprimali poruke i pozive od nepoznatih osoba o čemu smo jutros već pisali.

“Molimo građane da na navedene poruke ne odgovaraju te da se na pozive s nepoznatih inozemnih brojeva ne javljaju.

Najčešće se radi o pokušajima internetskih prijevara tzv. „vishing“ i „phishing“ uslijed kojih se počinitelji lažno predstavljaju u ime tvrtki ili drugih osoba te građane pokušavaju zaplašiti ili privući lažnim izjavama kako bi od njih prikupili osobne podatke ili ih naveli da izvrše uplate na inozemne bankovne račune ili novčanike kriptovaluta”, poručuju iz policije.

Više informacija o „vishingu“, „phishingu“ i različitim oblicima internetskih prijevara kao i savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na poveznici  https://policija.gov.hr/prevencija/racunalna-sigurnost/internet-prijevare/456.

Informativni letak sa savjetima o internetskoj sigurnosti u svom domu dostupan je na poveznici mup.gov.hr/vijesti-8/europolovi-savjeti-za-sigurniji-internet/286121.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...