Zadarski slavuji iz Libreta zapjevali na prestižnom festivalu u Međimurju

Jubilarni, petnaesti po redu, Mali MEF održao se u prvoga kolovoza u Atriju Starog grada u Čakovcu, a ove su godine Organizatori, preko prethodno uspješno odrađene videoaudicije, odnosno poslanih snimki izvedbi koje nisu studijski dorađene, ugostili i čak šest pjevača iz Zadra i Zadarske županije, i to iz Libreta.

Do sada nezapamćen broj prijava iz cijele zemlje i susjednih država pokazao je još jednom koliko se Festival afirmirao tijekom svih proteklih godina, kažu iz Organizacijskog tima, a “zadarske boje” uspješno su svojim odličnim izvedbama predstavili, u kategoriji slobodna forma, Manuela Masar, Vita Zorica, Mary Radić, Ena Nimčević, Lovre Buča i Katarina Mikulec.

S obzirom na veliki broj prijava u obje kategorije, slobodnoj te autorskoj, Organizacijski odbor odlučio se za 24 najkvalitetnija izvođača koja su oduševila sve one koji prate ovaj događaj.

Sudionici su, tako, pristigli iz Rijeke, Rapca, Zadra, Zagreba, Jablanca, Osijeka, Splita, Koprivnice, Maribora, Ptuja, Kidričeva i drugih mjesta uz, naravno, izvođače iz Međimurja.

“Čakovec je prekrasan grad i jako mi je žao što nismo imali barem malo više vremena za razgledanje, a što ćemo zasigurno “ispraviti” u prvom sljedećem posjetu i susretu.  Festival je bio odlično organiziran i zaista mi je drago što su sva naša djeca, ne samo iz Zadra, konačno dobila priliku da, nakon dulje vremenske pauze u vidu nastupa uživo, stanu na scenu, uzmu mikrofon u ruke i pjesmom očaraju sve prisutne. To im je svima jako puno značilo, ponajprije u pedagoškom i sociološkom, pa onda i umjetničkom smislu.

Vidjeli smo se s puno dragih poznanika i prijatelja pjevača i iz drugih gradova, lijepo se družili, smijali, bodrili jedni druge, pomagali si prije nastupa u zajedničkoj garderobi, uživali u odreda sjajnim izvedbama (pri tome bih posebno pohvalila splitsku, riječku i zagrebačku školu), kao i stekli neka nova poznanstva te se nadamo da će i ona prerasti u prijateljstva.

Drago nam je da i u ovim izazovnim vremenima djeci i mladima možemo pružiti dovoljno ljubavi, motiva i razloga za osmijeh, radost, pjesmu i prijateljstvo, stoga će nam Mali MEF sigurno ostati u jako lijepoj uspomeni, iz puno razloga. Izuzetno smo ponosni na sve svoje pjevače. Oni su naša djeca, u svakom smislu te riječi. I mi smo njihovi, beskrajno njihovi…”, zaključuje umjetnička voditeljica Libreta, Ivana Begović, a Dinko Habuš, drugi voditelj, nadodaje:

“Osobito se veselimo i izlasku nove pjesme DZ Libretići, kao i novim audicijama za više programa koje uskoro najavljujemo te nekim još neotkrivenim, a potencijalno sjajnim pjevačima s kojima ćemo nadalje graditi našu lijepu, kreativnu, edukativnu i raspjevanu Libreto priču u kojoj granice postoje samo zato da bi se – rušile i radom, uz puno truda i osmjeha, nadvladavale. Stoga – (za)pratite nas i budite u toku jer – vidimo se jako uskoro!” poručuju zajedno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...