Zaustavljeno 12 pijanih vozača proteklog vikenda, 49-godišnjak rekorder s 2,83 promila

Policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 702 vozila i vozača, a poduzeli su 298 represivnih mjera.

U tom se vremenu dogodilo 34 prometne nesreće u kojima su tri osobe zadobile teške te tri osobe lakše tjelesne ozlijede.

U subotu, 02. kolovoza u 22.30 sati u Kašiću, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 49-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom Volkswagen zadarskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,83 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.

Vozač je smješten u službene prostrije policije do otrježnjenja nakon čega je prekršajno sankcioniran zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U noći s 1. na 2. kolovoza od 22 do 6 sati na području Policijske uprave zadarske u sklopu pojačanih aktivnosti policije provedena je operativna akciju “Alkohol – droga”.

Osnovni cilj akcije bio je usmjeren na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga kao dominirajućih uzročnika koji u osnovi predstavljaju grubo kršenje prometne discipline zbog kojih dolazi do najtežih posljedica u prometnim nesrećama.

U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 36 prometnih prekršaja, od čega 12 prekršaja vozača s alkoholom, zatim četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava te 20 ostalih prekršaja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...