Zbog godišnjih u HZZ-u nisu isplaćene potpore za lipanj i srpanj!

Udruga Glas poduzetnika upozorila je u subotu kako potpore za očuvanje radnih mjesta poduzetnicima i obrtnicima nisu isplaćene za srpanj, a nekima još ni za lipanj.

“U anketi koju smo proveli među našim članovima čak 76 posto njih istaknulo je kako im još uvijek nisu sjele potpore za srpanj, dok njih 8 posto nije još uvijek dobilo ni one za lipanj. Govorimo doista o velikom postotku, a još više je zabrinjavajuća činjenica da sredstava ima! Tako, naime, u medijima govori ministar Marić, ali ona očito ne stižu na adrese korisnika. Upite ministar prebacuje na Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ)”, navode iz Glasa poduzetnika.

Ističu i kako ravnatelj HZZ-a u medijima navodi kako će potpore za lipanj biti isplaćene zaključno s 20. kolovoza i tako ne vidi problem što kasne cijelih mjesec dana. Navedeno objašnjava time što su djelatnici HZZ-a morali uskladiti i svoje godišnje odmore.

“Ovo je nedopustivo”

“Nedopustivo je da se, očito zbog godišnjih odmora, ostavlja korisnike mjera bez ikakvih sredstava za isplatu plaća. HZZ u ovoj kriznoj situaciji mora prilagoditi svoje resurse i način rada. Na ovaj način stvara se dodatan jaz između javnog i privatnog sektora, jer dok su jedni na plaćenim godišnjim odmorima, drugi nemaju ništa.”

Glas poduzetnika upozorava i da poduzetnici i obrtnici, koji su slali upite i žalbe HZZ-u, čekaju odgovor više od mjesec dana.

“U razdoblju u kojemu su im informacije potrebnije nego ikad, do njih ne mogu doći. Postoje, dakako, i iznimke, ali čini se da je organizacija unutar samog HZZ-a zakazala. Jučer smo u ime naših članova poslali upit na ovu temu i Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Odgovor čekamo”, navodi se u priopćenju Glasa poduzetnika kojeg je prenio Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...