Zbog zaraženog kirurga u zadarskoj bolnici hitno testirano 70 djelatnika!

Vrlo skoro zadarskoj Općoj bolnici moglo bi se dogoditi pucanje sustava po šavovima, kada je u pitanju koronavirus.

Naime, s godišnjeg odmora se na redovan posao u zadarskoj bolnici vratio kirurg koji do sada nije bio angažiran na Covid odjelu, no pokazalo se kako je – pozitivan!

Doktor s kirurgije pozitivan je, dakle, na koronavirus, dok su trojica liječnika s kojima je bio u kontaktu stavljena u samoizolaciju.

Zbog cijele situacije zadarska bolnica hitno je testirala 70 djelatnika, mahom liječnika i sestara s kirurgije.

Iako su rezultati za sve njih bili negativni, pravi problem predstavlja porast pacijenata na respiratoru. Trenutačno je u zadarskoj bolnici takvih pacijenata petero, no dođe li do povećanja za polovinu ovog broja – pomoć će se zatražiti i od resornog Ministarstva zdravstva.

Prema riječima ravnatelja bolnice, dio pacijenata bi zbog nedostatka prostora mogao biti prebačen u regionalni Covid centar u Splitu.

Više od 20 respiratora koliko ima zadarska bolnica više je nego dovoljno u ovom trenutku, no bez zatvaranja dodatnih odjela i obustave rada istih, bolnica ne može poštovati sve propisane procedure i protokole.

Kako će se dalje razvijati situacija u Općoj bolnici Zadar ovisit će isključivo o broju pacijenata zaraženih koronavirusom kod kojih se razviju teži simptomi i potreba za korištenjem respiratora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...