Zemljišta u Zadru među najtraženijima za prodaju, kuće na Viru prvi su izbor strancima

Posjetitelji oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazivali su interes za građevinska zemljišta za prodaju, a pritom su najtraženija bila ona u Zagrebu, zatim na Viru, u Poreču, Puli i Zadru.

Za kupnju nekretnina u Hrvatskoj i dalje vlada velik interes potencijalnih kupaca iz inozemstva, a najveći broj u srpnju ih je dolazio iz Njemačke.

Broj inozemnih posjetitelja oglasnika Crozilla.com tijekom srpnja je bio gotovo 66 posto veći nego u istom razdoblju lani, dok je u odnosu na lipanj, njihov broj porastao za 17 posto. Najviše stranih posjetitelja koji su u srpnju pretraživali oglase dolazio je s područja Njemačke, a u odnosu na isto razdoblje lani bilo ih je čak dvostruko više.

Zagreb, Split, Rijeka i Opatija gradovi su u kojima su inozemni posjetitelji tijekom srpnja najviše pretraživali ponudu stanova za najam, a pritom su najbrojniji bili oni iz BiH, Njemačke, Srbije i Češke. Za ponudu stanova za prodaju najzainteresiraniji su bili oni iz Njemačke, Austrije, BiH, Švicarske i Slovenije, a pritom su najviše pretraživali ponudu na području Crikvenice, Zagreba, Vodica, Pule, Opatije i Rijeke.

Nijemci, Slovenci, Austrijanci i Švicarci u srpnju su najčešće pretraživali ponudu kuća za prodaju. Među inozemnim posjetiteljima otok Vir je ostao prvi na listi najtraženijih za kupnju kuća, a slijede ga Poreč, Crikvenica, Vodice i Zadar.

Osim za kupnju kuća, Vir je među stranim posjetiteljima bio prvi izbor i kada su u pitanju građevinska zemljišta. Osim tamošnjih, u srpnju su se uvelike pretraživala i zemljišta u Poreču, Zadru, Krku i Crikvenici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...