Cestitka_Uskrs

Američki institut: “U Hrvatskoj će do 1. siječnja dnevno umirati po 50 ljudi”

Neovisni institut za metriku i procjene u zdravstvu (IMHE) iz Washingtona objavio je nove procjene kretanja epidemije u Hrvatskoj.

Obzirom na naglo povećanje broja oboljelih prilično su crne – predviđaju da će do 1. siječnja 2021. godine u Hrvatskoj dnevno umirati prosječno 52 oboljela, dok će broj ukupno umrlih na taj datum biti 1.267 umrlih.

Trenutni broj umrlih u Hrvatskoj je 194, dok IMHE predviđa kako će ih do 1. listopada biti 225. Nakon toga bi brojka trebala rapidno skočiti.

Također predviđaju kako će nam do 1. siječnja trebati najmanje 1.989 bolničkih kreveta za oboljele i 493 respiratora.

Ovaj institut svoje projekcije bazira na najnovijim podacima WHO-a i mijenja ih sukladno kretanju epidemiološke situacije. U jeku prvog vala epidemije, tijekom travnja, IMHE je za Hrvatsku predviđao ukupno 166 umrlih, dakle, pogriješio je za 60-ak osoba.

Izuzetno dramatična razmišljanja objavio je koncem lipnja, kad je ponovno počeo jače rasti broj oboljelih. Tad su procijenili kako će do 1. listopada u Hrvatskoj biti 1.498 umrlih od koronavirusa. Srećom, u toj su procjeni debelo pogriješili pa se nadamo da će tako biti i ovaj put.

Prognoze ovog instituta za Hrvatsku i druge zemlje možete pogledati OVDJE.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...