Banke ukidaju koronamjere; Odzvonilo zamrzavanju dugovanja i starim dopuštenim minusima

Banke više neće zamrzavati dugovanja, a novi dozvoljeni minusi na računima građana određivat će se prema posljednja tri mjeseca, ovisno o statusu zaposlenja, visini primanja i urednosti otplata.

Banke tako ukidaju popularne mjere nastale zbog koronavirusa.

Rok za otplatu dugovanja i visina dopuštenih prekoračenja ovisi o politici svake banke. Tako su neke najavile promjene dopuštenih prekoračenja već u listopadu. Uz mogućnost obročne otplate.

Neke banke kreću s promjenama iduće godine

“Sukladno Općim uvjetima poslovanja, klijentima se od 7. rujna dostavljaju obavijesti o najavi ažuriranja visine dozvoljenog prekoračenja koje će se izvršiti 10. listopada 2020.”, poručuju iz OTP banke o prekoračenjima.

“Ako je smanjenje primanja ono što muči naše građane, tada se može rješenje naći u produljenju roka otplate kredita što uzrokuje smanjenje mjesečne kreditne obveze. I, mogućnosti ipak lakše otplate koja je u skladu s novom razinom primanja”, kaže Dario Gabrić iz Erste banke za RTL.

Addiko banka s promjenama počinje iduće godine.

“Početkom mjeseca studenoga 2020. godine obavijestit ćemo klijente o novim iznosima prekoračenja po tekućem računu koji će biti na raspolaganju od 1.1.2021.”, poručuju iz Addiko banke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...