Beroš: “Bolnica za ortopediju Biograd postaje ustanova za oboljele od COVIDA-19. Smrtnost u zemlji je 1,68 posto”

Na današnjoj sjednici Vlade ministar zdravstva Vili Beroš je govorio o aktualnom stanju vezanom za koronavirus Hrvatskoj.

Izvijestio da je u tijeku stručna epidemiološka rasprava o mogućem skraćenju izolacije za zaražene na deset dana, dok će samoizolacija i dalje trajati 14 dana.

Beroš je izvijestio da dvije najveće infektološke klinike u Hrvatskoj, zagrebačka i splitska, unatrag tjedan dana bilježe pad broja hospitaliziranih, dok je na razini Hrvatske postotak hospitaliziranih u odnosu na tjedan ranije dva posto veći.

Od početka epidemije postotak umrlih u odnosu na broj zaraženih u Hrvatskoj je 1,68, dok je u svijetu prosjek 3,6. Također, u proteklih tjedan dana broj aktivnih slučajeva se smanjio za gotovo 18 posto.

U Hrvatskoj je trenutno 2108 aktivnih slučajeva. Danas imamo ukupno 300 hospitaliziranih, što je u odnosu na tjedan dana ranije 20 manje, dok su na respiratoru 24 osobe. Srednja dob zaraženih je 42,1 godina.

U zadnjih tjedan dana zabilježena je zaraza kod 72 zdravstvena djelatnika, a 545 ih je u samoizolaciji.

Na osnovu zahtjeva županijskih stožera Ministarstvo zdravstva donijelo je odluku po kojoj se Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na moru i Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Thalassoterapia iz Crikvenice određuju ustanovama za privremeno pružanje zdravstvene skrbi oboljelima od Covida-19.

Provode se i privremene preraspodjele zdravstvenih radnika iz matičnih ustanova u one gdje postoji potreba, kako bi se svim pacijentima osiguralo optimalno pružanje zdravstvene skrbi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...