Beroš: “Više je oboljelih starije dobi i njihova je klinička slika nešto teža”

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je kako s 288 hospitaliziranih bolesnika s Covidom-19 zdravstveni sustav u Hrvatskoj još uvijek nije preopterećen, a oboljeli su većim dijelom starije životne dobi u kojoj se razvija teži klinički oblik bolesti.

Danas je 213 novozaraženih, što je više nego prije tjedan dana, kada ih je bilo 204. No, najviše me interesira broj hospitaliziranih, koji je za 14 veći nego jučer, rekao je Beroš novinarima uoči sjednice Vlade.

“Klinička slika je u skladu s povišenjem dobne granice. Više je oboljelih starije dobi i njihova je klinička slika nešto teža, no još uvijek ne govorimo o prevelikoj opterećenosti zdravstvenog sustava”, ustvrdio je Beroš.

Upitan za uvođenje sustava e-uputnica, koje je najavljeno za 1. listopada, Beroš je rekao da će e-uputnice biti “puštene u pogon” čim informatički sustav to dopusti, što će možda biti i sutra.

Vezano za određivanje samoizolacije predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću, kazao je kako se nije čuo s Jandrokovićem, ali je upoznat s time da je završio u samoizolaciji.

“To je postupak koji je jednak prema svima, dakle svi koji su bili u kontaktu sa zaraženima moraju u samoizolaciju. To je za njih i za sve nas ostale najbolje”, poručio je Beroš.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...