Bugarija: “Bibinjska oporba blati svoje mjesto, nije prvi put da krivo zaključuju”

Na priopćenje vijećnika nezavisne liste “Bibinje isprid svih” koje smo objavili jutros reagirao je općinski načelnik, Bruno Bugarija. Njegovo očitovanje donosimo u nastavku:

“Bibinjska oporba već tradicionalno poznata po površnosti, slaboj informiranosti i dalje dezinformira javnost putem slobodnih medija.

Nije prvi put da krivo zaključuju i blate svoje Bibinje. Kad bi Općina Bibinje bila rastrošna, onda bi svaki dan Općina Bibinje trošila tisuću kuna na reprezentaciju, ne računajući nedjelje i praznike.

Evo nekoliko činjenica:

Turistička zajednica za reprezentaciju je 2019. godine potrošila 0,00 kuna, a oporba navodi da je potrošeno 71.171,00 kuna. Za oporbu je Općina Bibinja reprezentaciju trošila uzalud, a tim sredstvima financirani su slijedeći događaji: Raspivano Bibinje, Bibinje summer run, manifestacija Kogo, manifestacija Naši mali gušti, Dan bibinjskih branitelja, Dan Oluje, Proslava Oluje u Bralićima, Dani Općine Bibinje (traju 30 dana), obljetnica smrti don Marka Sikrića, 30. Godina Klape Bibinje, Koncert Klape Garofuli, koncerti kroz ljetnu sezonu, fešta i doček fešte (Dražen Zečić i Ivica Sikirić Ićo), potpore turističkoj zajednici za ljetne događaje i drugi sportski, kulturni i turistički događaji u nizu.

Ulaganja Općine i Turističke zajednice u turističku sezonu nisu mala. I to je u redu. Riječ je o ulaganju u zadovoljstvo naših turista. Mnogi mještani Bibinja ostvaruju dodatne prihode od turizma i kvalitetna turistička ponuda je na korist naših iznajmljivača, ali i svih drugih koji se bave turizmom. Oporba u Bibinju je protiv razvoja turizma i  kvalitetne turističke ponude.

Nadalje, u priopćenju se iščitava nerazumijevanje strukture proračuna, npr. nerazumijevanje odnosa općeg dijela proračuna i pojedinog programa javnih potreba. Tako je jedan član oporbe na sjednici vijeća 29. 07. 2020. (slušajući općinskog službenika za financije u odgovoru na vijećničko pitanje), kazao kako bi bilo bolje više učiti i imati više znanja. Oporba ne želi vidjeti čitav niz pozitivnih stvari koje se događaju u Bibinjama, kao što je kontinuirano ulaganje u komunalnu infrastrukturu: ceste, javnu rasvjetu, vodovodnu mrežu i druge sadržaje koji doprinose socijalnom i komunalnom standardu.

Zaključno, bilo bi dobro da bibinjska oporba drži do svojeg slogana i da im Bibinje doista bude ispred svih, a ne da im Bibinje bude iza svih.

Općinski načelnik,
Bruno Bugarija

PS U svom potpisu oporba navodi i Općinsko vijeće, a takav način potpisivanja je lažno predstavljanje.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...