Cestitka_Uskrs

Dan policije u Zadru: “Imali smo 2.167 kaznenih djela, za 13,1 posto manje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine”

Povodom obilježavanja Dana policije i blagdana Svetog Mihovila, dana 29. rujna 2020. godine, načelnik Policijske uprave Anton Dražina je sa svojim najbližim suradnicima danas u 9 sati na Gradskom groblju u Zadru položio vijence i zapalio svijeće u spomen na sve poginule hrabre hrvatske redarstvenike.

Vijence su položili i roditelji i članovi obitelji poginulih pripadnika Policijske uprave zadarske, zadarski župan Božidar Longin, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukića, te predstavnici udruge SJP „Poskoci“ i „Prvi hrvatski redarstvenik“.

Nakon polaganja, uslijedila  je molitva odrješenja, koju je predvodio vojni kapelan kapelanije „Sv. Gabrijel arkanđeo“, don Ivo Topalović.

– Nastavljeno je ulaganje u objekte te je u obnovljen i moderno uređeni objekt u Ulici Stjepana Radića u Zadru gdje preselila Prva i Druga policijska postaja Zadar, a daljnja ulaganja nastavljena su u Policijskim postajama Benkovac i Obrovac gdje je u tijeku energetska obnova, kako bi se u budućnosti osigurali najviše standarde moderne policije i budućim naraštajima osigurali prostorije i tehnička oprema prilagođena zahtjevima vremena koja su ispred nas. U zalog sjećanja i kao čin zahvale na poginule kolege iz redova policijske uprave koji su tijekom Domovinskog rata svoje živote utkali u temelje slobodne Hrvatske, objekti i dvorane u sastavu policijske uprave imenovani su njihovim imenima, kažu iz policije.

U protekloj godini dana učinjeni su brojni koraci upravo da bi se približili građanima, izgradilo povjerenje i sigurnost.

– Kao rezultate ovogodišnjega rada (tijekom proteklih osam mjeseci) možemo istaknuti smanjen broj prekršaja protiv javnog reda i mira u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, kao i smanjenje broja kaznenih djela i povećan broj otkrivenih počinitelja i njihovo procesuiranje nadležnim sudbenim tijelima. Zabilježeno je 2.167 kaznenih djela, što je za 327 djela ili 13,1 posto manje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine (2.494 kaznenih djela). Ukupno je riješeno 1.386 kaznenih djela (od čega 87 djela iz prijašnjih godina) što je za 4,1 posto više nego u osam mjeseci 2019. godine, napominju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...