Detalji optužnice za smrt djevojčica od 5 i 9 godina; Nije se zaustavio u križanju i oduzeo je prednost, vozilo završilo na krovu

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1954.) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

– Navedenom optužnicom okrivljenika se tereti da je 17. kolovoza 2020. oko 18,30 sati kod mjesta Zaton Obrovački, a na križanju državne ceste D-547 s državnom cestom D-54, upravljao osobnim automobilom državnom cestom D-547 iz smjera Obrovca u smjeru Sv. Roka, kao sporednom cestom, te da je dolaskom kod navedenog križanja, brzinom od oko 44 km/sat ušao u križanje bez zaustavljanja i na taj način oduzeo prednost prolaska 49-godišnjem hrvatskom državljaninu koji se kretao osobnim automobilom marke Audi državnom cestom D-54 iz smjera Jasenica prema mjestu Zaton Obrovački. Došlo je do udara okrivljenikova vozila u lijevu bočnu stranu automobila marke Audi te zanošenja tog automobila i prevrtanja na krov pri čemu su u prometnoj nesreći smrtno stradale dvije djevojčice koje su kao putnice bile u osobnom automobilu marke Audi, stoji u priopćenju zadarskog DORH-a.

Sjetimo, strašna se nesreća dogodila ovoga ljeta, a u njoj su život izgubile sestre od 5 i 9 godina.

U sudaru na cesti između Maslenice i Zatona Obrovačkog teško je ozlijeđen njihov otac (49) i još jedna djevojčica (9), najbolja prijateljica njegove starije kćeri.

Djevojčice su stradale na mjestu, dok su teško ozlijeđenu 9-godišnjakinju i 49-godišnjaka iz smrskanog vozila izvlačili vatrogasci. Bili su zarobljeni i da bi došli do njih morali su rezati lim automobila.

Otac djevojčica iz Gračaca koji inače radi u inozemstvu toga ih je kobnog dana vodio na kupanje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...