Cestitka_Uskrs

Doznajte na koje dane će po novom djeca biti na praznicima

Nakon prošlogodišnjeg kaosa s čak 4 moguća modela školskih praznika – od ove godine usvojen je jedan. Svi učenici tako će praznike imati u isto vrijeme i to 4 puta tijekom školske godine. I na dane na koje nikada do sada nisu bili na odmoru.

40 dana – toliko je ostalo do prvih školskih praznika – jesenskih. Trajat će dva dana i to nakon blagdan Svih svetih koji pada u nedjelju. Nakon toga učenici će na odmor još 3 puta, prenosi RTL.

Nakon jesenskih, stižu zimski praznici koji su razlomljeni u dva dijela. Prvi dio počinje 24. prosinca i traje do petka 8. siječnja. Još 4 dana zimskog odmora učenika čeka ih na kraju drugog mjeseca, od utorka 23. do petka 26. veljače.

Odmor učenici imaju na proljeće. Praznici počinju 2. travnja, u petak prije Uskrsa i traje do 9. travnja

Broj nastavnih dana ostao je isti. Iz Ministarstva poručuju češći, a kraći odmori bolji su za učenike, a za razliku od prošle godine, nakon javnog savjetovanja zbog pandemije koronavirusa ove godine ne postoji mogućnost odabira između više školskih kalendara i modela praznika.

“Covid, različiti modeli nastave, djeca u samoizolaciji i koja prate nastavu na daljinu. Imamo jedinstveni kurikulum da bi svi učenici radili isti program i da bi mogli pratit nastavu ako nisu u školi. Kada ne bi imali jedinstveni kalendar u kojem su svi praznici u isto vrijeme to bi bilo nemoguće”, ističe načelnica Sektora za osnovnoškolski odgoj u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Zdenka Čukelj.

Zadnji dan nastave je 18. lipnja, a za maturante 25. svibnja – ako koronavirus ne poremeti sve planove.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...