Dukić potvrdio da će brod pristajati na gat, ali ugovor ne pokazuje; Zubčić: “Što njime skrivate od javnosti?”

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća ponovno se aktualiziralo pitanje rekonstrukcije zadarske rive.

Projekt težak 70 milijuna kuna, kojim će Obala Petra Krešimira IV. od ulaza u lučicu „Foša“ do „Morskih orgulja“ dobiti novu vizuru, ne bi postao predmetom rasprave da se nije doznalo za mogućnost pristajanja broda na gatu.

Iako je takvu mogućnost resorno ministarstvo najprije potvrdilo, pa opovrgnulo, da se “planira uvesti brod na obnovljive izvore energije između Gaženice i gata na rivi, a možda i do Petrčana”, potvrdio je na zadnjoj sjednici vijeća gradonačelnik Branko Dukić.

Gradski vijećnik SDP-a danas ga je podsjetio na pitanje koje mu je uputio, a na koje je odgovor izostao.

– Na prošloj sjednici ste jasno rekli da će katamaran pristajati na rivi. Tražio sam vas tada i ugovor za koji ste naveli da je potpisan s resornim ministarstvom i Lučkom upravom. Međutim, niste mi odgovorili na to u zadanom roku čime ste prekršili poslovnik. Očito vam je jako stalo da taj ugovor sakrijete od očiju javnosti. Što točno njime skrivate?, kazao je Zubčić.

Dukić je na to samo kratko ponovio kako potpisnik ugovora nije Grad Zadar već Lučka uprava Zadar te je pohvalio projekt.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...