Epidemiologinja savjetuje nošenje maski tijekom seksa; “Izbjegavajte poljupce”

Glavna kanadska epidemiologinja pozvala je u srijedu građane da tijekom seksa nose maske kako bi spriječili širenje novog koronavirusa.

“Seks u doba korone može biti kompliciran, osobito za one koji ne žive sa svojim partnerom i čiji je partner u rizičnim skupinama”, rekla je Theresa Tam.

“Manje rizičan oblik seksualne aktivnosti tijekom epidemije je onaj koji uključuje samo vas”, dodala je.

Oni koji ipak prakticiraju spolne odnose s rizičnim partnerima trebali bi “izbjegavati poljupce, bliski kontakt licem u lice i razmisliti o nošenju zaštitne maske koja prekriva nos i usta”.

Tam također kaže da bi trebalo smanjiti konzumaciju alkohola i “drugih tvari”. Ističe da je malo vjerojatno da se virus prenese spermom ili vaginalnim tekućinama, no savjetuje upotrebu prezervativa.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...