FOTO I VIDEO Škola u Kolanu je hrvatski raritet; Imaju povećan broj učenika i dodatnu učionicu

Općina Kolan na Pagu svojevrsni je šampion početka školske godine. U područnoj školi Antuna Gustava Matoša u ponedjeljak se u klupama našlo pet učenika više u odnosu na proteklu školsku godinu.

“Imamo odličan nataliet. U prva četiri razreda u prošloj školskoj godini smo imali 35, a sada 39 učenika. U općini ima manje od tisuću stanovnika, a od toga broja 20 posto je djece”, izjavio je Marin Pernjak, načelnik općine Kolan koji je u ponedjeljak učenicima podijelio marende i higijenske maske na početku školske godine.

U mjestu čuvenom po proizvodnji vrhunskih sireva, u zadnje dvije godine u adaptaciju školske zgrade uloženo je 600.000 kuna, a zbog povećanog broja učenika u ovoj godinu imaju i jednu učionicu više.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...