FOTO Radovi na gradilištu nove studentske menze napreduju prema rokovima

Radovi na gradilištu nove studentske menze s paviljonima u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru napreduju prema zadanim rokovima. Projektgradnja je tijekom ljeta dovršila grube radove na nižim etažama, nakon čega se krenulo s montažom konstrukcije, kaže glavni inženjer gradilišta Leonardo Lasić.

– Nakon završetka armirano betonske konstrukcije temelja, temeljnih ploča te armirano-betonske konstrukcije prizemlja, pristupili smo montaži čelične nosive konstrukcije triju paviljona studentskih soba. Završetak tih radova očekujemo polovicom listopada, a uz početak zidarske obloge čelične konstrukcije u idućih mjesec i pol dana dobit ćemo i konture budućeg objekta. U međuvremenu nastavljamo s instalaterskim radovima odvodnje, ventilacije, grijanja i radova na elektroinstalacijama. Ovih dana očekujemo i prve isporuke i montažu čeličnih profila staklene fasade prizemlja menze, kaže Lasić.

Izgradnja nove zgrade studentske menze sa studentskim paviljonima, u kojima će biti smješteno 284 studentica i studenata, vrijedna je preko 81 milijun kuna. Zgrada će imati tri paviljona za smještaj s ukupno 129 soba: šest jednokrevetnih, 91 dvokrevetne i 32 trokrevetne sobe. Studentski restoran će imati 500 sjedećih mjesta, a posluživat će 3.800 obroka dnevno. Radovi se izvode generalno u rokovima, uz manja odstupanja za pojedine radove.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...