Glumio bankara i policajca, naivna žena mu dala omotnicu s 30 tisuća eura

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1974.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv imovine prijevarom.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 17. srpnja 2020. u Zadru, u dogovoru sa za sada nepoznatim muškarcem, u namjeri da se u znatnoj mjeri nepripadno protupravno materijalno okoriste, počinio navedeno kazneno djelo.

– Nepoznati je muškarac 16. srpnja 2020. sa svog mobitela nazvao oštećenicu predstavljajući joj se lažno kao direktor jedne banke koji surađuje s policijom u kriminalističkoj obradi oko krađe novca od djelatnika banke uvjerivši ju pritom da podigne sav novac koji ima na računu i preda policiji. Okrivljenik je potom, tereti ga se, došao do oštećenice te joj se predstavio kao policijski službenik, a potom od nje preuzeo omotnicu u kojoj je bilo 30.000,00 eura čime si je pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 226.000,00 kuna, stoji u optužnici.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...