Građani mu više ne vjeruju; U šest mjeseci pao s 30 na 3 posto podrške

U proljetnoj fazi epidemije izazvane koronavirusom, dok je Hrvatska manje-više živjela u četiri zida i uz redovite dnevne pressice Nacionalnog stožera, gotovo preko noći Vili Beroš postao je jedan od najpopularnijih domaćih političara. .

Početkom travnja ove godine, otprilike dva mjeseca nakon što je preuzeo ministarsku dužnost, gotovo 30 posto ispitanika u redovitoj mjesečnoj anketi CRO Demoskop smatralo je Vilija Beroša najpozitivnijim. U tom je periodu Hrvatska upravo prolazila kroz vrlo neizvjesno razdoblje, svakodnevni život ograničen je strogim mjerama za suzbijanje epidemije, a ministar zdravstva bio je još uvijek svježe lice u domaćoj politici.

Tako se, sa 2,1 posto u ožujku, Beroš u travnju, po rezultatima spomenute ankete, popeo na čak 29,2 posto ispitanika koji su ga u tom trenutku doživljavali najpozitivnijim političarem. RTL je tada javljao da se radi o najvećem međumjesečnom skoku rejtinga u toj anketi u proteklih 16 godina. Njegov šef, premijer Andrej Plenković zaostajao je na ljestvici za gotovo devet postotnih bodova.

Kako je vrijeme odmicalo, ministru zdravstva – koji je postao jedna od najistaknutijih figura u borbi s epidemijom, s gotovo svakodnevnim medijskim istupima – popularnost se među ispitanicima ove ankete počela smanjivati. U svibnju mu se rejting gotovo prepolovio (15,4 posto smatralo ga je najpozitivnijim), pa u lipnju ponovno (8,1 posto).

I tako sve do ovog vikenda, kada mu se, po CRO Demoskopu, popularnost skoro pa vratila na razine otprije krize. Ministar Beroš je sada najpozitivniji političar za 3,1 posto anketiranih, što je gotovo pa deset puta manje nego na početku korona-krize i manje nego u kolovozu kad je bio na 4,3 posto, prenosi Telegram.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...