“Hotel Kalafonja”: “Osim srama koji osjećaju kad im netko dođe, mještanima Ričina i Smiljevca umanjena je vrijednost nekretnina”

Kristijan Kotlar, vijećnik Akcije mladih tijekom današnjeg Aktualnog sata Gradskog vijeća, pitao je gradonačelnika Dukića po kojim je kriterijima Grgo Peronja, direktor Odvodnje, izabran u Turističko vijeće, kao predstavnik malih iznajmljivača. Kako je rekao, bilo bi bolje da se Peronja imenuje kao predstavnik malih hotelijera, s obzirom da pročišćivač na Smiljevcu tamošnji mještani zovu “Hotel Kalafonja”.

– Osim srama koji osjećaju kad im netko dođe, mještanima Ričina i Smiljevca umanjena je vrijednost nekretnina. Ljudi tamo imaju i poslovne prostore u kojima obavljaju ugostiteljsku djelatnost, iznajmljuju apartmane itd. Nažalost, mještani Ričine i Smiljevca nisu u ravnopravnom položaju sa mještanima Relje, Poluotoka, Arbanasa, Dikla, Puntamike i ostalih zadarskih kvartova, a na jednak način moraju plaćati komunalnu naknadu ili naknadu za uređenje voda u sklopu računa za vodu, rekao je Kotlar uz prijedlog da se sve mještane Ričina i Smiljevca koji su prvi na udaru, oslobodi plaćanja komunalne naknade ili da im se umanji dio računa za vodu koji se odnosi na otpadne vode.

Dukić je kratko rekao kako je svjestan problema, dok Peronjino članstvo u Turističkom vijeću nije komentirao.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...